UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ викрила на Львівщині хакерів, які через меседжери крали персональні дані

Хакери розробляли і використовували шкідливе програмне забезпечення.

Сьогодні, 25 серпня, Служба безпеки України блокувала у Львівській області діяльність групи осіб, які здійснювали DDos-атаки на інформаційні ресурси для отримання персональних даних.

Про це повідомляється на відомчому сайті СБУ.

"Фахівці з кібербезпеки СБУ встановили, що хакери розробляли і використовували шкідливе програмне забезпечення для ураження комп'ютерів громадян для отримання персональних даних.

Зловмисники в месенджері "Телеграм" через закриті онлайн-канали систематично розміщували інформацію, яку викрадали у користувачів мережі Інтернет під час несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів і мобільних пристроїв ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ФБР викрили хакерський інструмент російської розвідки Drovorub

Під час проведення слідчих дій за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці виявили та вилучили комп'ютерну техніку та зразки шкідливого програмного забезпечення.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) і ч. 2 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК, декільком фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 13 серпня співробітники СБУ затримали в Києві кіберзлочинців, які намагалася продати мобільний комплекс моніторингу, вартістю 500 тисяч євро.

Під час спецоперації СБУ три учасники угруповання затримані при отриманні від замовника усієї суми грошей.

Таємнича історія з затриманими в Білорусі "вагнеровцями" розбурхує українське суспільство - громадян, журналістів, політиків, які намагаються зрозуміти, що відбувається. Детальніше в матеріалі "Про відданість і зраду".