UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції РНБО не подіяли: Відсторонені львівські митники повернулися на робочі місця

Перевірка не виявила порушень.

Всі 46 працівників Галицької митниці, які були відсторонені за рішенням Ради національної безпеки та оборони через підозри в корупції й контрабанді, повернулися на свої посади.

Проведені на митниці перевірки не виявили будь-яких правопорушень, пише Zaxid.net.

Після рішення РНБО на митниці в різних областях України було відсторонено близько 100 співробітників, з яких 46 на Галицькій митниці, але в Державній митній службі зазначили, що більшість дисциплінарних проваджень закриті через відсутність в діях працівників порушень.

За Галицької митниці закриті всі провадження.

Читайте також: 10 кандидатів до списку антиконтрабандних санкцій РНБО, які розглядалися, але не потрапили у фінальний перелік

"Зараз дисциплінарні провадження щодо 127 посадових осіб територіальних органів Державної митної служби, з яких 46 посадових осіб Галицької митниці Держмитслужби, закриті у зв'язку з невстановленням в їх діях дисциплінарного проступку і підстав для їх залучення до дисциплінарної відповідальності", - йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Але щодо 22 посадових осіб територіальних органів Державної митної служби дисциплінарні провадження тривають.

3 квітня Держмитслужба повідомила, що понад сто співробітників Державної митної служби, серед яких 17 - керівники митниць і митних постів, відсторонені від виконання своїх посадових обов'язків після засідання Ради національної безпеки та оборони.

У територіальних органах митниці відразу ж були відсторонені в:

Тоді рішення про відсторонення РНБО ухвалила одночасно з персональними санкціями проти "Топ-10 української контрабанди".

При цьому, на початку червня повідомлялося, що керівництво Волинської митниці організувало корупційну схему. Посадові особи за неправомірну вигоду сприяли незаконному переміщенню вантажів через держкордон без сплати митних платежів.

Нагадаємо, глава Державної митної служби Павло Рябікін заявив ZN.UA, що списки контрабандистів, на яких були накладені санкції РНБО, формувалися за даними спецслужб і з митною службою не погоджувалися.

Він уточнив, що офіційно митниця навіть "не бачить" людей, які очолюють контрабандні схеми. Більш того, відповідаючи на питання ZN.UA про конкретні й досить відомих людей, які задіяні в контрабандних схемах, Рябікін зізнався, що згадані прізвища йому відомі зі ЗМІ.

Чи допоможуть нам санкції РНБО щодо 22 контрабандистів розв'язувати проблему корупції на митниці за умови, що сам механізм санкцій в цьому випадку виглядає сумнівним, читайте в інтерв'ю Юлії Самаєвої з главою Держмитниці Павлом Рябікіним "Контрабанда - СТОП?".