UA / RU
Підтримати ZN.ua

Садовий переніс святкування Дня Львова через карантин

З датою святкування Дня міста влада Львова визначиться після скасування обмежувальних заходів, запроваджених через COVID-19.

Через оголошений в Україні карантин святкування Дня Львова переноситься на невизначений термін, повідомив мер міста Андрій Садовий.

"День міста, який ми звикли святкувати у першу неділю травня, цього року змушені перенести. Разом зі святкуванням переносимо також і відзначення почесними нагородами міста Львова: "Львів'янин року", "Почесний львів'янин і "Шляхетна родина", - написав він на свій сторінці у Facebook у вівторок, 21 квітня.

Міський голова уточнив, що з датою святкування влада Львова визначиться вже після завершення карантину і скасування обмежувальних заходів.

"А зараз плануємо життя міста після карантину. Воно точно буде! А його якість залежить сьогодні від усіх нас", - підсумував Садовий.

Станом на ранок 21 квітня у Львівській області було лабораторно підтверджено 256 випадків COVID-19. До офіційної статистики включені 10 смертей і 26 випадків одужання.

25 березня Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території України і продовжив карантин до 24 квітня.

Карантинні заходи діють в Україні з 12 березня. 16 березня і 29 березня Кабмін посилював умови карантину: уряд ввів заборону на роботу метро, міжміські пасажирські перевезення та масові заходи за участю більше 10 чоловік, відвідування громадських місць без медичної маски тощо.

Про економічні наслідки коронавірусу для України і українців читайте в статті Юлії Самаєвої "День песця" і матеріалі експертів Українського інституту майбутнього "Прогноз збитків. Якими будуть економічні збитки України через пандемію коронавіруса".

Чим загрожує карантин українському бізнесу, читайте в матеріалі Сергія Следзя і Вадима Башти "COVID-19: постраждають усі".