UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рустамзаде про ракетний терор: Учора ми побачили максимум того, на що спроможна Росія

Та ситуацію можуть змінити іранські балістичні ракети, якщо РФ закупить їх у великій кількості, попередив він. 

Військовий аналітик Агіл Рустамзаде прокоментував ракетний терор Росії проти України, який відбувся 15 листопада. На своїй сторінці в Facebook він написав, що завдяки тому, що ЗСУ збили більшу частину ракет, наслідки цього бомбардування не такі масштабні, якими могли б бути, якби Сили оборони спрацювали гірше. 

"15 листопада по цілях в Україні, основу яких становили об'єкти інфраструктури, було запущено понад 90 крилатих ракет. ЗСУ звітує про знищення 74 ракет. Швидше за все, так і є. За більш скромного результату ми мали б справу з більш важкими наслідками, - пояснює Рустамзаде. - Сили ППО відпрацювали на тверду п'ятірку. Наслідки інфраструктурних ударів з'ясовуються. Росія програє цю битву за інфраструктуру". 

Експерт також поставив під сумнів подальшу здатність окупантів обстрілювати нашу державу такою великою кількістю ракет. За його словами, вчора ми побачили максимум того, на що здатна РФ.

"Єдине, що може змінити ситуацію - це закупівля іранських балістичних ракет у великій кількості (50-100 одиниць), що досить проблематично", - зауважив він.

Читайте також: Військовий аналітик Агіл Рустамзаде: «Світ покінчить із Росією й Іраном. Ми це побачимо в перспективі від кількох місяців до року»

Нагадаємо, 15 листопада Повітряні сили України за 3,5 години ракетного терору росіян збили 73 з понад 90 (згодом з'ясувалося, що їх було 96) крилатих ракет, а також 10 дронів-камікадзе. Наша ППО ліквідувала й 18 повітряних цілей, випущених на Київ. Та без "прильотів" по столиці, на жаль, не обійшлося. Також є влучання по інших містах. Ворог насамперед намагався атакувати критичну інфраструктуру нашої країни та ланцюги постачання допомоги. 

Кілька днів тому ZN.UA опублікувало інтерв'ю, в якому Агіл Рустамзаде спрогнозував подальші сценарії розвитку подій у війні Росії проти України.