UA / RU
Підтримати ZN.ua

Румунський землетрус на роботу українських АЕС не вплинув

Землетрус на території України був слабким. Системи фізичного захисту АЕС України працюють у штатному режимі.

Землетрус, який стався на території Румунії в ніч на 24 вересня, не вплинув на роботу АЕС України, повідомляє прес-служба Державної інспекції ядерного регулювання.

"Порушень експлуатаційних меж на енергоблоках вітчизняних АЕС немає. Радіаційний фон на майданчиках АЕС України не змінився та відповідає значенням природному фону. Системи фізичного захисту АЕС України працюють у штатному режимі", - йдеться в повідомленні.

За даними Головного центру спеціального контролю Національного центру управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агентства України, землетрус на території Румунії було зафіксовано 24 вересня о 02:11:20 за київським часом. Магнітуда землетрусу (за шкалою Ріхтера) склала 5,7 бала.

Читайте також: Землетруси Сан-Андреас можуть бути пов'язані з впливом Сонця і Місяця – вчені

Як повідомлялося, румунський землетрус 24 вересня відчувався в сусідніх країнах: Молдові і Україні - аж до Києва. Мешканці столиці у соціальних мережах повідомляють, що у них у квартирах дзвенів посуд і гойдалися деякі предмети.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, в Одеській області був зафіксований поштовх силою приблизно 3-4 бали за шкалою Ріхтера.