UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рухи росіян у Новій Каховці можуть бути не тим, чим здаються — ОК "Південь"

ЗСУ продовжують свою роботу, тому українців й далі закликають до інформаційної тиші. 

Речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк прокоментувала сьогоднішню інформацію від Генштабу про те, що росіяни відводять деякі підрозділи своїх військ з Нової Каховки. Під час телемарафону вона зауважила, що це може бути всього лиш елементом гібридної війни, окупанти вже вдавалися до таких методів під час деокупації правобережної Херсонщини, але потім все ж чинили опір, коли ЗСУ здійснювали контрнаступ. 

"Вони довготривалий час всіма своїми силами натякали, що вони залишають позиції, нібито запрошуючи просування наших військ. Але все ж таки згадаємо особливості гібридної війни, такі показові ходи можуть містити певні пастки, тому ми ретельно перевіряємо цю інформацію", - пояснила Гуменюк.

Вона знову закликала громадян дотримуватися інформаційної тиші та не повідомляти про успіхи й просування оборонців. Все це для того, аби можна було без перешкод завершувати операції. 

"Відбувається бойова робота, наші плани реалізуються. Те, що ми говорили, що не збираємося зупинятися, це підтверджується, - зазначила Гуменюк. - Але все ж таки треба дати можливість військовим довести роботу до певного блоку для того, щоб було закріпленні результату, і тільки потім це обговорювати". 

Читайте також: Операція зі звільнення Херсона була успішною лише на 60%: командувач ОК "Південь" назвав причини

Які висновки і прогнози можна зробити з аналізу наступальних операцій осінньої фази війни? Чи має Україна шанс звільнити усі окуповані ворогом території і що є ключовою передумовою для повномасштабної перемоги?  Читайте в статті генерала Сергія Савченка "Херсон наш. Що далі?"