UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рух ЧЕСНО вніс боксера Ломаченка до переліку державних зрадників

Причина – публікація фото підсанкційного митрополита УПЦ МП.

Колишній чемпіон світу з боксу у трьох дивізіонах Василь Ломаченко потрапив до реєстру держзрадників, який веде Рух ЧЕСНО, через публікацію в його Instagram фото митрополита Лонгіна (Андрія Коваленка), архієрея УПЦ МП. Про це повідомили на сайті руху.

«Публічність накладає певні соціальні зобов’язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей, і впливають на думку молодого покоління. Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює вже майже 9 років, хто почав війну, хто є державою-терористом. Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети та шахеди», – сказала лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

У своєму дописі до відео Ломаченко закликає підписників «показати, наскільки вони вірні Батькові нашому небесному і Матері нашої церкви, чи справжні ми православні, і чи віримо ми взагалі по справжньому в Бога, і наскільки ми віддані Йому».

Ломаченка не збентежили антиукраїнські висловлювання митрополита та поширення ним наративів російської пропаганди, які та поширює стосовно обшуків СБУ у приміщеннях УПЦ МП. Зокрема у своїй проповіді Лонгін говорить про те, що «українська держава розпочала війну проти Бога, проти церкви господньої та проти українського народу».

Після хвилі критики у коментарях Ломаченко зробив ще один пост із тим самим скандальним священнослужителем та написом: «Той, хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає. Усі мають вуха, але не всі мають вуха, щоб слухати».

Читайте також: "Забуваєш про цілі та мрії": Ломаченко вперше висловився про війну в Україні

Нагадаємо, 11 грудня указом президента України про рішення РНБО було запроваджено санкції проти низки ієрархів УПЦ МП, серед яких опинився і митрополит Запорізького та Мелітопольського УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко). Цим рішенням йому заборонено користуватися активами, виводити капітали за кордон, а також його позбавлено всіх державних нагород.

Нагадаємо також, що Ломаченко не вперше викладає пости, пов'язані з УПЦ МП. А після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого опублікував фото, на якому зображено дві руки у кольорах національних прапорів України та Росії на тлі символу миру – голуба.

Повідомлялося, що Ломаченко вступив у територіальну оборону Білгород-Дністровського, однак 9 травня виклав пост «Дякую за перемогу».