UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рух ЧЕСНО виграв суд у колишньої депутатки Пташник

Пташник позивалася до "ЧЕСНО" через публікацію цитати, яка нібито порочить її особисті немайнові права.

Громадська організація "Рух ЧЕСНО" виграла суд у колишньої народної депутатки Вікторії Пташник у справі про захист честі, гідності і ділової репутації. Про це повідомили в ЧЕСНО у пятницю, 16 квітня.

"У позові Пташник Вікторії Юріївни до громадської організації “Рух ЧЕСНО” про захист честі, гідності і ділової репутації відмовити", — йдеться у рішенні суду, яке набрало законної сили.

Автор: Рух ЧЕСНО

Суд постановив, що інформація, яка стала об'єктом судового розгляду, є суспільно важливою. При цьому позивачка не довела, що ця інформація була спрямована на приниження її честі та гідності.

Читайте також: Кличко виграв суд проти телеканалу «1+1»

У червні 2020 року Пташник звернулася з позовом до Руху ЧЕСНО. Колишня народна депутатка вимагала визнати недостовірною та такою, що порочить її особисті немайнові права цитату з публікації Руху ЧЕСНО: "Протягом лютого-березня 2020 року на агітацію Пташник лише на її офіційній передвиборчій сторінці було витрачено щонайменше 1679 доларів, а на агітацію за Світличну не менше, ніж 6384 долари на 6 різних сторінках. Однак цих витрат в остаточних фінансових звітах кандидаток не відображено".

Також колишня депутатка хотіла заборонити поширювати відповідну інформацію й публічно спростувати її.