UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рубан розповів, коли буде пік захворюваності COVID-19 в Україні і чого чекати на свята

За словами начальника Госпотребслужби Києва, з'явилися перші характеристики того, що коронавірус перейшов в сезонне захворювання.

За прогнозами начальника київської Держспоживслужби Олега Рубана, на новорічні свята, на початку 2021 року зростання кількості захворювань коронавірусом в столиці і Україні буде на мінімальному рівні, а пік очікується в перші два тижні лютого, передає Обозреватель.

За його словами, з'явилися перші характеристики того, що COVID перейшов в сезонне захворювання.

"Для України характерне зниження захворюваності за останні два тижні року, при цьому з мінімальними показниками перших двох тижнів наступного року. Це пов'язано з канікулами, відпустками і святами. І поступовим підйомом захворюваності в третю, четверту тиждень січня. Пік очікується в перші дві тижні лютого", - сказав Рубан.

Він також додав, що локдаун з 8 січня дасть можливість знизити швидкість поширення коронавирусу.

"Ми будемо спостерігати поступове зростання до лютого, а не стрибками", - відзначив Рубан.

Читайте також: В Україні зафіксували рекорд тих, хто одужав від коронавірусу за добу

Нагадаємо, 9 грудня уряд прийняв рішення про посилення карантинних обмежень в січні. Загальнонаціональний карантин, який повинен був діяти до кінця року, Кабмін продовжив до 28 лютого. До кінця зими продовжений і режим надзвичайної ситуації.

З 8 по 24 січня заборонять відвідувати кафе та ресторани, закриють розважальні заклади, спортзали, фітнес-центри та інше. Салони краси та перукарні працюватимуть за умови попереднього запису і без очікування в залі. Незважаючи на те, що в цей період буде діяти ряд заборон, схожих з тими, що були під час весняного локдауна, транспорт буде працювати.

Детальніше про те, якою є реальна ситуація із захворюваністю на коронавірусів в Україні, читайте в статті Євгена Істербіна « Зрада/Перемога » для читачів ZN.UA.