UA / RU
Підтримати ZN.ua

РПЦ замінює священиків на ТОТ своїми агентами

Вони доповідають військовим про українських патріотів.

Російська окупаційна влада на тимчасово контрольованих нею українських територіях примусово включає релігійні громади УПЦ МП до складу російської православної церкви, а також міняє священиків, які відмовляються йти на співпрацю з ворогом, на своїх ставлеників з РПЦ Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Представники РПЦ також займають посади в інших церковних громадах на тимчасово окупованих територіях, зокрема, у захоплених храмах Православної Церкви України.

Особлива увага при цьому приділяється Маріуполю, наголошують у ЦНС.

У свою чергу, «священики» з РПЦ займаються агентурною діяльністю на тимчасово окупованих територіях, збираючи дані про патріотично налаштованих парафіян та священнослужителів та  передають їх російським спецслужбам.

Читайте також: УПЦ МП досі підпорядкована РПЦ – висновок експертів Держетнополітики

У квітні московський патріарх Кіріл призначив «головного військового священика» у зоні так званої спеціальної воєнної операції на території України. Посаду отримав протоієрей Дмітрій Васілєнков.

У неділю, 8 жовтня, російські війська обстріляли храм Різдва Богородиці в Херсоні: віряни прикривали одне одного власними тілами.