UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розвідка Міноборони: Ворожими снайперами в Донбасі керують спецпризначенці ЗС РФ

На окупованій території розміщують гаубиці та самохідки.

Російські окупаційні війська утримують на передових позиціях в Донбасі значна кількість снайперських розрахунків.

Снайпери потрібні ворогові, щоб збільшувати втрати особового складу Об'єднаних сил, знищувати елементи відеоспостереження і провокувати вогонь, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"Підготовка снайперів 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК оперативного угруповання російських окупаційних військ здійснюється під керівництвом кадрових військовослужбовців військових частин спеціального призначення ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

Також розвідка уточнює, що командування окупаційних військ РФ продовжує розміщувати в окремих районах тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей України 122-мм гаубиці, а також самохідні артилерійські установки. Це робиться з порушенням домовленостей щодо відведення важкого озброєння.

Читайте також: В СБУ та Нацполіції створять підрозділи для розслідування злочинів в умовах збройного конфлікту  

При цьому війська агресора проводять інтенсивні тренування мінометних і артилерійських розрахунків "з підготовки до вогневого ураження цілей на передових позиціях підрозділів Об'єднаних сил".

Раніше повідомлялося, що з початку поточного місяця командування ВС РФ приступило до посиленої перевірки з'єднань і частин оперативного угруповання своїх окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях.

Також повідомлялося, що російські військові облаштовують нові полігони, стрільбища та танкодроми для підготовки бойовиків гібридної армії на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомляє в Головне управління розвідки.

Окупанти обладнають в районах дислокації першого (Донецьк) і другого (Луганськ) так званих "армійських корпусів" нові точки, де в липні будуть проводитися заняття з російськими найманцями.