UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розвідка Міноборони: Окупанти приховано доставляють на Донбас техніку та озброєння

Також з території РФ постачають боєприпаси та пальне.

Командування Збройними силами РФ у листопаді продовжувало посилювати бойові можливості угруповання окупаційних військ на тимчасово окупованій території України у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони на сторінці у Facebook.

"Окупанти приховано завозили залізничним та автомобільним транспортом з території РФ у з'єднання та частини 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) бойову техніку, озброєння та боєприпаси, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати та інше майно військового призначення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Путін зробив низку заяв щодо України

Уточнюється, що до підрозділів противника було доставлено понад 3 тисячі тонн пального, запаси мастил та технічних рідин для експлуатації техніки та озброєння в зимових умовах, повернуто чергову партію бойових машин, відновлених та модернізованих на російських ремонтних підприємствах.

Раніше повідомлялося, що розвідки США та України попереджають про підготовку російського вторгнення, а глава Ради безпеки РФ Микола Патрушев прямим текстом каже, що "будь-якої миті в Україні може спалахнути так, що мільйони українців побіжать шукати притулок в інших місцях".

Також повідомлялося, що з 9 жовтня по 11 листопада Росія доставила на тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей сорок залізничних цистерн з паливом, 8 вагонів із боєприпасами та відправила 19 колон вантажівок з озброєнням та боєприпасами.