UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розробник: Українські тести на антиген не мають аналогів за кордоном

До того ж, вони в рази дешевші, якщо порівнювати з ПЛР-тестом.

Нові українські тести DIA®-SARS-CoV-2-Ag-R на антигени коронавірусу є надчутливими. Крім цього, у них немає жодних закордонних аналогів, повідомив в ефірі радіо НВ головний технолог і розробник тестів Андрій Горлов.

“Тест система наша не має зареєстрованих зарубіжних аналогів. Вона повністю українського виробництва і є швидкою та недорогою альтернативою ПЛР”, — розповів Горлов.

Ціна українського тесту становить 47 гривень, що в рази менше, ніж вартість ПЛР-тесту. 

Читайте також: Відсутність ПЛР-тесту не є приводом відмови у госпіталізації хворого з COVID-19

Раніше моделювання Київської школи економіки (KSE) показало, що в разі дотримання карантину вихідного дня до кінця 2020 року в Україні внаслідок коронавірусної інфекції COVID-19 може померти від 17 до 33 тисяч осіб.

Нагадаємо, Кабінет міністрів додав швидкі тести на антиген коронавірусу в список лікарських засобів і медвиробів, які закуповують за договорами зі спеціалізованими закупівельними організаціями за програмою "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру".

Раніше Степанов заявив про те, що найближчим часом в рамках боротьби з коронавірусом в Україні повинні почати використання швидких тестів на виявлення антигену. За його словами, на закупівлю таких тестів вже виділено близько 1 млрд грн. Крім того, Степанов заявив про те, що в Україні починають роботу з ІФА-тестами. Він також розповів, що в Україні планують використовувати до 1 млн на місяць експрес-тестів на антиген коронавірусу.