UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розмову з сенаторами скасував не Зеленський. Це сталося через суперечку республіканців та демократів — ЗМІ

Президентові було б неправильно виступати перед напівпорожньою залою. 

Справжньою причиною скасування розмови сенаторів США з президентом України Володимиром Зеленський стала суперечка між республіканцями та демократами щодо кордону з Мексикою, яка спалахнула під час закритого брифінгу. Про це повідомляє NV, посилаючись на джерела в українському та американському істеблішменті. 

Спершу законодавці планували обговорити питання обороноздатності України. Але "червоні" все ж порушили тему мексиканського кордону. 

"На закритому брифінгу почались суперечки щодо голосування за південний кордон, що принципово для республіканців, які не хочуть голосувати (за допомогу Україні на $61 млрд, як пропонує президент Джо Байден - ред.) без прив’язки до цього питання. Частина учасників взагалі покинула залу, тому це відміна не через відмову української сторони виступати", — розповіло ЗМІ джерело, наближене до Конгресу. 

А співрозмовник з української сторони вже наголосив, що виступати Зеленському перед напівпорожньою залою було б неправильно. 

Читайте також: Умєров натякнув, через що Зеленський скасував вчорашній виступ перед сенаторами США

Раніше посол України у США Оксана Маркарова вже наголошувала, що українська делегація не брала участі в цих брифінгах, позаяк там вирішувалися в тому числі й внутрішні американські питання. Втім, про перепалку сенаторів як причину скасування виступу президента Зеленського вона не згадувала.