UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти в Криму відбирають в населення земельні паї під "військові потреби" - розвідка

Документи на право власності, видані до анексії півострову, визнаються "недійсними".

Російська окупаційна "влада" в Криму вживає заходи щодо подальшої розбудови військової інфраструктури на півострові, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, у селищі Любимівка поблизу Севастополя проводяться інженерні роботи щодо розширення військового містечка радіотехнічного полку ЗС РФ. "При цьому ігноруються права населення на володіння земельними ділянками та здійснюється руйнування їх приватних будівель", - зазначають розвідники.

Мешканців населеного пункту, які скаржаться на такі дії окупантів, російські правоохоронці звинувачують у нібито "незаконному оформленні прав власності на земельні ділянки". Та визнають "недійсними" документи, видані до початку анексії півострову.

Нагадаємо, 15 листопада 2016 року Міжнародний кримінальний суд в Гаазі прирівняв анексію Криму до міжнародного збройного конфлікту.

Як наголошується у звіті, встановлення факту початкової інтервенції, яка потягнула за собою окупацію, не потрібне. Таким чином, даний міжнародний конфлікт може бути розслідуваний за нормами Римського статуту.