UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія за півроку створить в Криму військову частину інформаційних операцій - ЗМІ

Метою створення частині є нібито захист російських військових системи управління та зв'язку, і закриття інформації, яка через них проходить

Міноборони Росії створює в Криму окрему частину військ інформаційних операцій. Про це пише ТАСС з посиланням на джерело у військовому відомстві.

"Нове формування планується повністю розгорнути в жовтні-листопаді поточного року", - уточнив співрозмовник агентства.

За його словами, завданнями частини стануть "порушення роботи інформаційних мереж ймовірного противника і в результаті порушення функціонування його системи управління військами", а також "забезпечення кібербезпеки своїх інформаційних мереж".

Читайте також: Міста окупованого Криму виявилися найбіднішими в РФ - ЗМІ

Про створення військ інформаційних операцій навесні минулого року повідомило агентству джерело в Міноборони РФ. Їх мета - нібито захищати російські військові системи управління і зв'язку і надійно закривати минаючу через них інформацію.

Раніше міністр оборони Сергій Шойгу оголосив про створення в Криму самодостатньою угруповання військ, яка здатна гарантовано захищати національні інтереси на цьому напрямку. За його словами, на півострові було сформовано майже 100 з'єднань, частин та організацій.