UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російської вакцини "Спутник" в Україні не буде – Степанов

Очільник МОЗ закликав українців не вірити фейкам, які поширює РФ щодо інших вакцин проти коронавірусу.

Росія нав’язує неправдиву інформацію про вакцини проти коронавірусу, щоб просунути власний “Спутник”, однак в Україні російського препарату не буде, написав у Facebook міністр охорони здоров’я Максим Степанов. 

“Нас намагаються втягнути в брудну брехливу кампанію з дискредитації вакцин. Згадайте хвилю бруду, яким поливали AstraZeneca – зв’язок між вакциною і тромбами не підтвердили, але весь світ поставили на вуха. Головний автор фейків – Росія, якій не звикати до масового зомбування населення. Через нав’язування неправдивої інформації про інші вакцини всьому світу вона намагається проштовхнути власний “Спутник”. Моя позиція принципова і незмінна: “Спутника” в Україні не буде”, - написав Степанов.

Він додав, що ті, хто “нав’язують людям страхи щодо інших вакцин і називають їх “лайном” – свідомо чи по дурості підігрують Росії”. Він закликав українців не вірити фейкам, дотримуватися не лише особистої, а й інформаційної гігієни.

Оновлений звіт Європейської служби зовнішніх зв'язків (European External Action Service, EEAS) не став несподіванкою. У...

Опубліковано Максим Степанов Вівторок, 4 травня 2021 р.

Читайте також: Туреччина підписала угоду на закупівлю 50 млн доз "Супутника V"

Минулого тижня Європейська служба зовнішніх справ опублікувала звіт, у якому Росію та Китай викрили в тому, що на тлі реклами й просування вакцин від COVID-19 власного виробництва, ці країни використовують дезінформацію і маніпуляції. Вказано, що так вони хочуть підірвати довіру до західних вакцин, інститутам ЄС і західноєвропейським стратегіям вакцинації.

Зокрема, російську кампанію з популяризації вакцини Sputnik V “рухають” державні органи, державні компанії та державні ЗМІ. Російські офіційні особи не тільки просувають Sputnik V, але і використовують дезінформацію, щоб звинуватити Захід і ЄС в саботажі російської вакцини.

Рішення України не використовувати російську вакцину від коронавируса "Спутник-V" підтримують 63% українців. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи “Рейтинг”.