UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російських загарбників закликають закінчити війну в Україні до 9 травня – Генштаб ЗСУ

Воєнні пам’ятні дати – особлива «скрєпа» російської ідеології.

Керівництво РФ, попри значні втрати в Україні, не відмовляється від продовження війни, та вимагає від військових домогтися перемоги до ідеологічно важливої дати – 9 травня.

«За наявною інформацією, серед особового складу Збройних сил Російської Федерації постійно проводиться пропагандистська робота, яка нав’язує думки, що війну необхідно завершити до 9 травня 2022 року», - повідомили у Генштабі ЗСУ.

Зараз переважна більшість російських лікарень у прикордонних з Україною областях зайнята військовими, які брали участь у «спецоперації» (у РФ заборонено називати війну проти сусідньої держави війною – ред.) та мали бойові зіткнення з підрозділами Сил оборони.

В терміновому порядку ворог вживає заходів для відновлення боєздатності військових частин Повітряно-десантних військ, що зазнали критичних втрат як в живій силі, так і в бойовій техніці.

Попри активні заходи підрозділів ФСБ, Росгвардії та інформаційно-психологічних операцій, окупанти не можуть контролювати захоплені території через спротив українців. А спроби встановлення бутафорської проросійської влади з числа зрадників та колаборантів не мають підтримки з боку місцевого населення.

На окупованій Росією території Молдови російські куратори місцевої влади поширюються чутки про втягування Придністров’я у війну з Україною.

У тимчасово окупованому українському Криму проходять церемонії прощання із вбитими загарбниками. Така церемонія відбулася у розташуванні 126-ї окремої бригади берегової оборони, де одночасно прощалися із 100 загиблими. Подібні заходи нещодавно відбулись і в матроському клубі Севастополя, де прощались із морпіхами Чорноморського флоту.

Читайте також: Втрати РФ з початку війни проти України сягнули 15 тисяч військових — Генштаб ЗСУ

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України. Захисники України зламали плани агресора на бліцкриг і вже 29 день відбивають напади загарбників.

Докладніше про те, як путінський режим використовує пам’ятні дати у побудові ідеології, читайте у статі Яни Примаченко «Як 22 червня опинилося в календарі Путіна» у ZN.UA.