UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські загарбники вже вбили 313 українських дітей

Найбільше дітей від рук російських окупантів постраждало на Донеччині.

З початку повномасштабного вторгнення до України російські загарбники вбили 313 українських дітей, повідомили в Офісі генпрокурора. Ще понад 579 дітей отримали поранення.

«Станом на ранок 15 червня 2022 року більше ніж 892 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 313 дітей загинуло та понад 579 поранено», – йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, найбільше дітей постраждало у: 

«Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях», – нагадали в ОГП.

Читайте також: WP: Навіщо Росія краде українських дітей?

Раніше повідомлялося, що лише близько половини українців планують майбутнє своїх дітей чи онуків в Україні, якщо зберігатиметься загроза війни.

Якою ми хочемо бачити українську систему захисту прав дитини після війни, щоб створити найкращі умови для проживання українських дітей на українській землі? Про це в статті Алли Котляр «Діти: три першочергові кроки у повоєнний час» розмірковують представники держави і експерти громадського сектору.