UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські війська обстріляли Херсон: є загиблі та поранені

70-річна жінка загинула у власній квартирі.

© Херсонська ОДА
© Херсонська ОДА
© Херсонська ОДА
© Херсонська ОДА
© Херсонська ОДА

Російські окупаційні війська вранці у середу, 30 листопада, обстріляли середмісття Херсону, заявив глава ОВА Ярослав Янушевич у Telegram.

Окупанти пошкодили кілька житлових будинків та медичні заклади, влучили у газогін. 70-річна жителька  Херсона внаслідок обстрілу загинула у власній квартирі. 64-річний чоловік отримав поранення, коли перебував на вулиці. Йому надають надають необхідну медичну допомогу.

Напередодні російські війська 18 разів обстріляли деокуповану частину Херсонської області. Внаслідок обстрілу чотири людини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Читайте також: Картина повторюється: репортаж NYT про чергове масове поховання на Херсонщині

11 листопада українські війська звільнили правобережну частину Херсонщини, зокрема й обласний центр. Відтоді на деокупованих територіях тривають стабілізаційні заходи, спрямовані на відновлення критичної інфраструктури, яку, відступаючи, цілеспрямовано знищували окупанти. Під обстрілами, що не припиняються, це нелегко.

Що зараз відбувається на деокупованій частині Херсонській області, читайте в статті Анатолія Боднарчука "ОКУПОВАНІ. Як Україна повертає життя на звільненій Херсонщині" для ZN.UA.