UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти вбили беззбройного Макса Левіна двома пострілами із стрілецької зброї – ОГП

Правоохоронці відкрили справу за статтею про порушення законів і звичаїв війни.

Фотографа та документаліста Макса Левіна за попередніми даними російські окупанти вбили двома пострілами зі стрілецької зброї, повідомив Офіс генпрокурора. Загиблий фотограф був беззбройним.

«За даними слідства, у березні 2022 року зник зв’язок з українським фотожурналістом Максимом Левіним, який висвітлював події, пов’язані з військовою агресією Російської Федерації на території Київської області. Тіло журналіста знайдено на території села Гута Межигірська Вишгородського району. За попередньою інформацією беззбройного Максима Левіна військовослужбовці збройних сил РФ вбили двома пострілами зі стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора зазначили, що досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють всі обставини злочину. Справу відкрили за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Читайте також: Під Києвом зник журналіст та фотограф Макс Левін

Станом на 25 березня повідомлялося, що військові РФ з початку повномасштабного вторгнення в Україну вбили п'ятьох журналістів, ще сімох поранили, один зник безвісти. За час війни Росія скоїла 148 злочинів проти ЗМІ, також через російську військову агресію 70 медіа зупинили роботу.