UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська агресія і корупція - головні виклики України на шляху в НАТО – посол США

На думку дипломата, Україна стане на рівень європейських країн, якщо зможе завершити судову реформу. 

Перед Україною на шляху до Північноатлантичного альянсу стоять два виклики: російська агресія і корупція в країні, заявила тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін під час форуму «Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса» у вівторок.

"Пан Зеленський прийшов до влади з тим, що він боротиметься проти корупції, обіцяв, що уряд України працюватиме краще і середньостатистичні українці будуть бачити ці результати. Він певного успіху досяг, але коли є реформа, але немає верховенства права – це значний відкат назад. Олігархи підкупляють судей і система і надалі працює на їхню користь, ", – зазначила Квін. За її словами, якщо Україна зможе завершити судову реформу, то стане на рівень європейських країн.

"Ми також бачимо, що з боку союзників Росіє в Україні є спроба підірвати проєвропейський наратив із заявами про нібито зовнішнє втручання в українські справи. Цей наратив є неправдивим, тому що він перевертає все з ніг на голову. Західні партнери підтримують Україну", – додала дипломатка.

Раніше посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас закликав Україну продовжити впровадження оборонних реформ, особливо тих, які сприяють системним змінам для вступу в НАТО.

Він порекомендував системі оборони переформувати систему кадрового забезпечення. На  думку посла, найбільшим ключем до успіху є – мати "правильних" людей на своєму місці.