UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вивезли майже половину жителів одного села на Луганщині – ЦНС

Причиною стали успішні прильоти по позиціях ворога.

Російські загарбники заблокували для «фільтраційних заходів» село Половинкине на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Село взяли в оточення й заблокували в’їзд та виїзд. Причиною стали успішні прильоти по позиціях ворога, в яких окупанти звинувачують місцеве населення. Відомо, що в результаті рейду вже 30 мешканців села було репресовано й вивезено до Луганська», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що до мешканців села застосовується «колективна відповідальність». При цьому ворог перебуває в пастці своїх ілюзій й не розуміє, що на тимчасово окупованих територіях майже кожен мешканець може повідомити про їх позицію, бо вони окупанти, а не «визволителі». Відповідно такі заходи не принесуть результату.

Читайте також: Війна Росії в Україні довела хибність майже всіх припущень аналітиків – CNN

Нагадаємо, раніше глава Луганської ОВА Сергій Гайдай розповідав, що звільнення міста Кремінна матиме важливе значення: це дозволить вдарити по окупантах, які атакують Бахмут, й загалом це відкриє для захисників два важливі напрямки.