UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни випустили по Сумщині ще 200 мін та снарядів: правила мінної безпеки

Що робити, якщо ваш дім або квартира виявилися поблизу епіцентру вибуху? Україна ще до широкомасштабного вторгнення була однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн.

Минулої доби на Сумщині зафіксовано попадання майже 200 мін та снарядів. Деякі з них виявилися смертельними. Ситуацію в області окреслив глава ОВА Дмитро Живицький.

Внаслідок одного з обстрілів троє людей отримали поранення, один від важких ран помер у лікарні.

"Били ледь не по всьому кордону, по цивільних об’єктах на території Білопільської, Зноб-Новгородської, Шалигінської, Есманської, Краснопільської, Середино-Будської територіальних громад та околиць села Юнаківка. Приходи були зі ствольної артилерії, мінометів та САУ", – конкретизує Живицький.

Внаслідок російських атак пошкоджені лінії електропередач, люди залишилися подекуди без інтернету. Біля села Павлівка пошкоджені 5 домів.

Нагадаємо, Україна ще до широкомасштабного вторгнення була однією з найбільш забруднених мінами й вибухонебезпечними предметами країн.

Програму з інформування українських дітей про мінну безпеку ЮНІСЕФ розпочав 2014 року. А нещодавно в мережі у вільному доступі з’явився комікс для дітей про мінну безпеку.

Завантажити книгу можна безкоштовно за посиланнями: перша частинадруга частина.

Правила мінної безпеки

Якщо ваш дім або квартира виявилися поблизу епіцентру вибуху:

Читайте також: У Маріуполі окупанти розміщали міни на дитячих майданчиках

Читайте також: Які саме міни, включаючи заборонені, використовує РФ у війні з Україною — експерт