UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни відступають і шантажують техногенною катастрофою – ОК «Південь»

Сили оборони знищили за добу 125 росіян на південних рубежах.

Росіяни поступово відступають з правого берега Дніпра на заході Херсонщини, залишаючи блокпости та мінуючи об’єкти та території. Ворог продовжує шантаж техногенною катастрофою. Про це повідомило Оперативне командування «Південь».

Техногенна катастрофа – це підрив греблі Каховської ГЕС. Росіяни ж продовжують свій звичний терор.

«По звільнених територіях і населених пунктах Бериславського району Херсонщини на правому березі Дніпра ворог наніс ракетний удар, зруйнувавши один з приватних будинків. Одна особа загинула, ще одна отримала поранення, – повідомили в ОК «Південь». – ”Ураганами” і “Градами” серед дня укривало Марганецьку громаду на Нікопольщині. Зруйновано та пошкоджено кілька обійсть. Один цивільний мешканець загинув».

Читайте також: Байден про відхід росіян з правобережної Херсонщини: «В російської армії реальні проблеми»

Також росіяни атакували і позиції Сил оборони безпілотниками типу «Ланцет», в Криворізькому районі – ракетами об’єкт критичної інфраструктури. Без людських втрат.

Авіація ЗСУ завдала вісім ударів по опорному пункту, районах зосередження ворожих сил та засобів, а артилеристи виконали понад сотню вогневих завдань, зокрема по пункту управління, колоні військової техніки та складах з боєприпасами ворога.

За добу на цьому напрямку знищено 125 росіян, три танки та п’ять одиниць автобронетехніки та склад з боєприпасами в Бериславському районі.

Читайте також: Військова інтрига Херсону, зміцнення оборони в Бахмуті та перелом у війні: Агіл Рустамзаде проаналізував ситуацію на фронті

Нагадаємо, росіяни планомірно відступають з правого берега Дніпра так, щоб зберегти свої боєздатні підрозділи.