UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія «уважно відстежує хід» навчань «Sea Breeze»

Окупанти попередили, що будуть «реагувати адекватно обстановці»

Російські військові в Чорному морі повідомили, що ведуть спостереження за кораблями НАТО та інших країн на вченні Sea Breeze. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Національний центр управління обороною РФ.

«Сили і засоби Чорноморського флоту виконують комплекс заходів щодо контролю за діями кораблів ОВМС НАТО та інших країн, що беруть участь в навчанні «Сі бриз-2021», яке стартувало 28 червня 2021 року в північно-західній частині Чорного моря», - йдеться в повідомленні центру.

2 червня офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив: «Міністерство оборони Російської Федерації буде уважно відстежувати хід проведення українсько-американського навчання «Sea Breeze» із залученням країн НАТО і при необхідності реагувати адекватно обстановці в інтересах забезпечення військової безпеки Російської Федерації».

Конашенков тоді сказав, що «вчення Sea Breeze по факту не буде морським і виходить далеко за межі української ділянки акваторії Чорного моря».

Читайте також: Хомчак: Навчання Sea Breeze-2021 стануть наймасштабнішими з 1997 року

Як повідомлялося, в акваторії Чорного моря в понеділок стартували великі американо-українські військово-морські навчання Sea Breeze 2021. У них задіють 32 бойових корабля, 40 літаків і п'ять тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів альянсу. В цілому передбачається участь військових з 32 країн.

26 червня в Чорне море увійшов американський ракетний есмінець USS Ross. Він може нести до 56 крилатих ракет Tomahawk з дальністю дії 1,6 тис. Км.

У Чорному морі з 14 червня також знаходяться британський есмінець Defender і нідерландський фрегат Evertsen.