UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія почала активно заміновувати лінію фронту — британська розвідка

Особливо активно ці схеми застосовують на Донбасі.

Росія, ймовірно, розгортає протипіхотні міни для захисту та стримування свободи пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі. Ці міни потенційно можуть завдати значних втрат як серед військових, так і серед місцевого цивільного населення, повідомили у розвідці Міністерства оборони Великої Британії.

Зокрема поблизу Донецьку та Краматорську Росія, за даними розвідників, спробувала застосувати розосереджені протипіхотні міни ПФМ-1 та ПФМ-1С.

«Серія PFM-1, яку зазвичай називають «міни-метелики», є глибоко суперечливою зброєю невибіркового типу. PFM-1 були використані з руйнівним ефектом під час радянсько-афганської війни, де вони покалічили велику кількість дітей, які сприйняли їх за іграшки», - зазначили в британському відомстві.

Аналітики зазначають, що запаси радянських часів, які використовує Росія, з часом стали ненадійними і тепер є дуже непередбачуваними, що створює загрозу як для місцевого населення, так і для гуманітарних операцій із розмінування в майбутньому.

Читайте також: Росіяни завезли невідомий вантаж на Запорізьку АЕС, можливе мінування станції — The Insider

Раніше член Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов повідомив, що росіяни мінують енергоблоки Запорізької АЕС. Також російсько-окупаційні війська перед відступом з Херсона мінують об'єкти критичної інфраструктури.