UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не зможе продовжити наступ у Донецькій області після виснажливих боїв за Сєвєродонецьк — ISW

Американські аналітики вважають, що росіяни витратили на бої за місто занадто багато ресурсів.

План російських військ щодо повного захоплення Луганської області та просування на Донецькому напрямку найближчим часом втілити не вдасться. Після тривалих і виснажливих боїв за Сєвєродонецьк наступальний потенціал окупантів суттєво зменшився, а моральний стан особового складу погіршився. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією джерела, запеклі бої за Сєвєродонецьк і Лисичанськ призведуть до того, що у російської армії просто не залишиться сил на подальший наступ в Донецькій області, зокрема, у напрямку Слов’янська і Краматорська. 

«Російські підрозділи, очевидно, обмежені рельєфом місцевості на Донбасі й продовжуватимуть стикатися з проблемами при форсуванні річки Сіверський Донець, щоб завершити оточення зони «Сєвєродонецьк-Лисичанськ» і просуватися далі на захід від Лиману, у напрямку Слов'янська через Райгородок. Проте їхні сили суттєво ослабли за останні кілька тижнів», – говориться у звіті ISW.

Читайте також: Українським захисникам вдалося посунути окупантів з кількох вулиць у Сєвєродонецьку — голова ОВА

Раніше повідомлялося, що заради Сєвєродонецька російська армія жертвує своїми силами на інших напрямках. Окупантам вдалося захопити більшу частину міста, але глава Луганської ОВА Сергій Гайдай запевнив українців, що населений пункт має всі шанси на швидке звільнення від російських солдатів.

Чи повинна Україна добиватися на міжнародному рівні визнання Росії державою-терористом? А може, краще — державою-спонсором тероризму? Яка різниця між цими термінами, і, взагалі, чи варто Україні витрачати сили й час на цей напрям боротьби з РФ? Читайте у статті Гюндуза Мамедова «Як нам правильно покарати Росію».