UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія готує нову брехню, щоб приховати свої звірства в Україні — МЗС Британії

У відомстві наголосили, що є незаперечні докази звірств російських загарбників.

У Міністерстві закордонних справ Великої Британії вважають, що Кремль готує нову брехню, щоб приховати звірства російських окупантів в Україні. Відомство пропонує надати необхідну допомогу, щоб притягнути винних до відповідальності, йдеться у дописі на сторінці МЗС Великої Британії у Twitter.

«Ми знаємо, що Кремль готує нову брехню, щоб пояснити звірства над мирним населенням в Україні. Такі спроби приховати жахливі акти насильства не стримають слідчих», - написало МЗС Британії.

Крім того, у відомстві додали, що є незаперечні докази звірств російських загарбників проти цивільного населення в Україні та цивільної інфраструктури і наголосили, що «війна Путіна побудована на брехні».

«Велика Британія пропонує фінансування, персонал і військову експертизу, щоб притягнути винних до відповідальності», - йдеться у публікації.

Читайте також: Експлейнер: Чому термін «геноцид» має значення у війні Росії проти України – AFP

Попри те, що Київ узяв на себе зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС ратифікувати Римський статут, українська влада досі цього не зробила. Чому? Як це може позначитися на міжнародному розслідуванні злочинів, вчинених російськими військовими в Маріуполі, Харкові, Херсоні, Бучі, Бородянці, Ірпені, Чернігові, Волновасі та багатьох інших українських містах і селах? Відповіді на ці та інші запитання – в інтерв'ю ZN.UA заступника генерального прокурора України у 2019–2021 роках Гюндуза Мамедова «Чому нашій країні необхідно ратифікувати Римський статут».