UA / RU
Підтримати ZN.ua

Родичі полонених медпрацівників із Маріуполя просять ООН вимагати від РФ дані про них

Листа підписали члени сімей 57 схоплених медпрацівників, які констатують, що лікарі не є комбатантами, тому утримуючи їх у полоні, Москва прямо порушує Женевську конвенцію.

Родичі полонених лікарів з тимчасово окупованого Маріуполя у відкритому листі до ООН просять посилити тиск на РФ і надати дані про медпрацівників, яких напередодні захопили російські війська.  Рідні закликали міжнародну спільноту домагатися їх звільнення, з цією метою звернулися з відкритим листом до лідерів західних країн та міжнародних організацій. Про це розповіла виданню “Гордон" сестра одного зі зниклих.

Вона нагадала, що лікарі не є комбатантами, і утримуючи їх у полоні, Москва навмисне порушує Женевську конвенцію.

Листа підписали члени сімей 57 полонених медпрацівників. Вони закликають міжнародні організації та лідерів країн звернути увагу на проблему.

Читайте також: Лікарні Маріуполя переповнені пораненими окупантами

"Ми, сім'ї лікарів, закликаємо.. зобов'язати РФ надати повну інформацію про всіх медичних співробітників, які були захоплені в Маріуполі, а також надати дані про місце та умови їх утримання", – йдеться у листі.

_page-0001_01.jpg (415 KB)

Росія утримує людей вже понад три місяці, але не визнає цього. Окупанти приховують дані цих людей і не допускають до них представників Червоного Хреста.

"Неможливо пояснити з погляду логіки та здорового глузду неймовірну для XXI століття ситуацію, коли замість надання коридору для вільного виходу з блокадного міста всі лікарі госпіталю разом із пораненими опинилися захопленими в заручники російською стороною", – додали рідні полонених.

Нагадаємо, в Маріуполі окупанти припинили видавати гуманітарну допомогу, щоб змусити жителів розбирати завали.