UA / RU
Підтримати ZN.ua

Роботою місцевої влади вінничани задоволені більше, ніж діяльністю Зеленського

Напередодні місцевих виборів більшість городян вважає, що країна рухається в неправильному напрямку, а ситуація в місті - навпаки.

Напередодні місцевих виборів 25 жовтня половина жителів Вінниці впевнені у тому, що Україна рухається в неправильному напрямку. У той самий час переважна більшість (85%) вважають, що ситуація в місті - в правильному.

Відповідно до опублікованого групою «Рейтинг» індексу оцінки можливостей і свобод, Вінниця лідирує серед всіх обласних центрів: 3,7 бала з п'яти можливих.

ZN.UA

Містяни оцінювали можливість вільно висловлювати свої думки, брати участь в процесі прийняття рішень у місті, займатися підприємництвом, а також наскільки зручне місто для життя сімей із дітьми та людей з обмеженими можливостями.

Водночас майже половина опитаних вінничан (46%) впевнені в тому, що за якість життя і безпеку в місті відповідає саме місцева влада, 38% вважають, що центральна.

ZN.UA

ZN.UA

ZN.UA

Так, роботу мера позитивно оцінюють 37%, скоріше позитивно - 45%, негативно - 6% і швидше незадоволені нею 8%. Щодо міськради, її діяльністю задоволений 21% опитаних, скоріше задоволені, ніж ні - 52%, незадоволені 7% і скоріше незадоволені 12%.

Роботу обласної державної адміністрації готові назвати доброю 13% вінничан, переважно задоволені нею 37%, поганою роботу ОДА вважають 11% містян, ще 18% скоріше не схвалюють її.

Діяльністю органів центральної влади вінничани незадоволені. Роботу президента Володимира Зеленського позитивно оцінюють 14%, скоріше позитивно - 24%. Незадоволені нею 33%, швидше незадоволені - 24%.

Роботою Кабміну повністю задоволені лише 4%, задоволені частково - 15%. Незадоволених роботою уряду 39%, і майже стільки ж (34%) скоріше незадоволених, ніж навпаки.

Діяльність Верховної Ради повністю влаштовує 3% вінничан, влаштовує частково - 13%. Зовсім не влаштовує 43% опитаних містян і не влаштовує частково 33%.

Вважають, що НАБУ все робить правильно, 6% вінничан, майже правильно - 13%. З ними категорично не згодні 38% співвітчизників і могли б посперечатись ще 24%.

ZN.UA

Опитування проведене соціологічною компанією INFO SAPIENS від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень IRI. Дані збиралися в місті Вінниця 12-15 вересня 2020 методом телефонного інтерв'ю (CATI). Розмір вибірки становить n=600 постійних жителів міста віком від 18 років. Вибірка є репрезентативною. Статистична похибка не перевищує 4%.

*Це дослідження стало можливим завдяки щедрій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Думки, висловлені в цьому документі, належать авторам і не обов'язково відображають погляди USAID або уряду Сполучених Штатів Америки.

Читайте також: Місцеві вибори у Вінниці: Моргунов випереджає кандидатів від «ЄС» і «Слуги народу» із розгромним відривом

Матеріал «Країна по поличках. ВІННИЦЯ» публікується в рамках нового проєкту ZN.UA «Країна по поличках», присвяченого місцевим виборам в Україні. Весь проєкт російською буде доступний тут: https://zn.ua/mestnye-vybory-2020/.