UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ріші Сунак проситиме провести аудит ефективності британської допомоги Україні

Раніше Сунак обіцяв наростити допомогу Україні, насамперед у галузі ППО.

За словами джерела програми Newsnight, яку виробляє ВПС, прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак попросив оцінити, обсяги та суми вкладень в Україну та які були досягнуті результати.

Читайте також: Politico: Стало відомо, як США намагаються відстежити передану Україні зброю

Ця новина викликала занепокоєння членів кабінету, які виступають за безумовну підтримку України.

"Війни не виграються аудитом. Війни виграються на інстинктах. На початку цього року Борис сказав: давайте просто зробимо це. Тож Ріші треба направити свого внутрішнього Бориса у зовнішній політиці на підтримку України і ні на що інше!" - Заявив співрозмовник Newsnight.

Читайте також: Комітет Палати представників США не підтримав резолюцію про аудит військової допомоги Україні — WP

Як стверджують джерела, Володимиру Зеленському відомо про ці проблеми. Він розмовляв із Сунаком про надзвичайну важливість підтримки Великобританії для України.

Нагадаємо, раніше Сунак обіцяв зберегти чи навіть збільшити військову допомогу Україні наступного року. Ріші Сунак має намір протистояти міжнародним конкурентам "не великою риторикою, а жорстким прагматизмом. Зокрема, він пообіцяв надати нову підтримку у протиповітряній обороні ".

Нагадаємо, що Великобританія – один із головних прихильників України у цій війні. У 2022 році вона виділила щонайменше 2,3 млрд фунтів на озброєння та іншу допомогу. У той же час, Британія після пандемії та війни переживає одну з найсильніших економічних криз в останні роки.