UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ розглядає можливість оточення окремих угруповань військ ЗСУ для висування ультиматумів на переговорах

На Слобожанському напрямку противник організовував показову роздачу так званої "гумдопомоги" місцевим мешканцям.

Російська Федерація продовжує розглядати можливість оточення окремих угруповань військ Збройних сил України для висування чергових ультиматумів під час переговорного процесу. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ у середу, 23 березня.

"Водночас, російські окупанти, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, не припиняють вогнем артилерії, ударами ракет та авіації цілеспрямоване знищення інфраструктури міст, а хаотичне мінування місцевості та знищення сільськогосподарської техніки ставить під загрозу початок посівної кампанії в окремих регіонах України", - повідомили у Генштабі.

На Слобожанському напрямку, у місті Вовчанськ, противник, демонструючи "гуманітарну місію" РФ, організував показову роздачу так званої "гумдопомоги" місцевим жителям під особистий підпис та за наявності паспорта громадянина України.

При цьому у Запорізькій області противник через проблеми з логістичним забезпеченням намагається поповнити запаси палива шляхом його вилучення у цивільного населення та аграріїв.

Читайте також: МЗС назвало принципи, в яких Україна не поступиться Росії на переговорах

Раніше голова Харківської обласної військової адміністрації заявив, що Російська Федерація готує серію атак на свої території, щоб звинуватити у цьому Збройні Сили України. Він також уточнив, що дії РФ будуть спрямовані виключно на дискредитацію України та наших захисників.