UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ намагається зірвати постачання в Україну озброєнь – Міноборони України

Спецслужби РФ посилили підривну діяльність у різних країнах світу з метою зриву підписання контрактів Україною придбанння зброї.

Заступник міністра оборониГанна Маляр заявила, що російські спецслужби активно вживають заходів, спрямованих на запобігання придбанню Україною військової техніки, інформує "Інтерфакс-Україна". 

"Спецслужби РФ посилили підривну діяльність у різних країнах світу з метою зриву підписання контрактів Україною щодо придбання та постачання озброєння та військової техніки, а також їхня підривна діяльність направлена на зриви самого постачання цієї техніки та озброєння", - наголосила Маляр.

Відколи Росія вторглася в Україну, країни НАТО почали оновлювати український арсенал, постачаючи передові інструменти.  Київ зараз чекає від США і Вликої Британії системи HIMARS.

Але процес навчання солдатів користуватися цим обладнанням став серйозною і дедалі більшою перешкодою. Український молодший сержант Дмитро Писанка і його загін керують застарілою протитанковою гарматою на південному фронті. І вони зіштовхнулися саме з цією проблемою,  пише New York Times.