UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ готується до затяжної війни в Україні

Росія зміщує акцент, щоб продемонструвати перемогу 9 травня на сході України.  

РФ готується до затяжної війни в України. Російська пропаганда активно поширює тезу  "перший етап спецоперації продемонстрував результати", зазначає Центр протидії дезінформації при РНБО в Telegram.

Очевидно, що що так зване відведення військ на Чернігівському та Київському напрямках є передислокацією.

Як повідомляє CNN з посиланням на дані розвідки США, зараз Росія зміщує акцент, щоб продемонструвати перемогу 9 травня на сході України.

В РНБО наголосили, що це будуть лише проміжні підсумки затяжної війни, оскільки Путін націлений святкувати власну перемогу 9 травня незалежно від того, якою буде реальна ситуація в Україні.

"Україна усвідомлює, що навіть на тлі жорстких економічних санкцій та поразки плану бліцкригу Росія не зупинить своїх спроб загарбати всю територію нашої держави. Зміщення поля бою не означає, що РФ припинить вдаватися до повітряних атак ракетами великої дальності і літаками по всій іншій частині України", - йдеться в повідомденні.

Читайте також: Російські ворожі війська відступають вглиб Білорусі — Генштаб

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України. Захисники України зламали плани агресора на бліцкриг і вже 39 день відбивають напади загарбників.

Докладніше про те, як путінський режим використовує пам’ятні дати у побудові ідеології, читайте у статі Яни Примаченко «Як 22 червня опинилося в календарі Путіна» у ZN.UA.