UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков попередив українців про важкі дні попереду, але "ми витримаємо"

Він зазначив, що громадяни все ще будуть зіштовхуватися з руйнацією та болючими втратами.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що попереду на українців чекає кілька важких тижнів війни проти Росії, яка вже назбирала резерви для нового наступу. Він закликав громадян бути сильними та стійкими, попередивши, що ситуація буде складною. 

"Практична реалізація домовленостей, навчання та логістика потребують певного часу. А Росія накопичила сили для масштабного наступу на сході України вже зараз", - написав міністр на своїй сторінці в Фейсбук. 

Він зазначив, що далі в Україну прибуватимуть все більші обсяги матеріально-технічної допомоги. 

"Ворог вже усвідомлює свою стратегічну поразку, але все одно намагатиметься завдати нам найбільшого болю. На жаль, до перемоги ми ще втрачатимемо наших воїнів", — заявив Резніков.

Міністр попередив, що українці все ще будуть зіштовхуватися з руйнацією та болючими втратами. Але ми повинні витримати це випробування. 

"І ми витримаємо", - підсумував він.

Читайте також: Війна формує з українців «нових людей»

Російське видання "Медуза" зазначає, що навіть якщо у Кремлі й хочуть закінчити війну проти України - вони не знають, як це зробити. Там розуміють, що пропагандисти перегнули з риторикою про "боротьбу з нацизмом" - тепер відведення військ російський "середній клас" може сприйняти як зраду. 

Про те, що прогнозують закордонні експерти - читайте в матеріалі Тетяни Силіної "Битва за Донбас: чому Путін повинен програти" для ZN.UA.