UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ректор КПІ поведе колону студентів на Євромайдан

Згуровський засудив розгін Євромайдану і закликав студентів не бути соціально інфантильними.

Ректор Київського політехнічного інституту Михайло Згуровський підтримав акції протестів за євроінтеграцію і разом зі студентами піде на мітинг 1 грудня.

"Я буду з колоною студентів КПІ. Пам'ятайте це мирна демонстрація, спрямована на захист наших інтересів, у відповідності з Конституцією України. Прошу вас бути уважними і обережними, не порушувати громадський порядок, не втягуватися в провокації, берегти себе, оберігати і допомагати своїм друзям", - написав Він на своїй сторінці в соцмережі ВКонтакте.

Як зазначив ректор КПІ, в останні дні Україна була відкинута від надій на справедливе суспільство, від поваги до простої людини, від рівного ставлення до громадян, від верховенства права.

"Остаточною крапкою в цьому розвороті стала брутальна наруга гумового кийка і кирзового чобота над мирними громадянами, незважаючи на їх стать, вік, фізичний стан. Чи можна вирватися з темряви, в яку ми летимо? Відповідь - так. Вирішальна роль в цьому належить молоді. Вона повинна не втрачати віру в гідне майбутнє, не спрямовувати енергію на дрібні міжособистісні протистояння, не бути соціально інфантильної", - зазначив він.

Згуровський закликав створити критичну масу тих, хто хоче і здатний будувати бажане суспільство. "Ми повинні разом подолати цей тернистий шлях. Удачі нам", - заявив ректор найбільшого київського вузу.

Нагадаємо, що мирна маніфестація розпочнеться в Києві 1 грудня в 12:00 у парку ім. Шевченко біля червоного корпусу Київського національного університету. Потім колона демонстрантів відправиться на Майдан Незалежності. !zn

Читайте також:

На мітинг проти Табачника вийшли 5 тисяч студентів КПІ

Опозиція збирає людей 1 грудня на 12 годин в парку Шевченка

Попов через суд заборонив мітингувати в центрі Києва

Луценко закликав змести владу загальним страйком