UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регулятор перевірить "Інтер" через показ заборонених в Україні фільмів, а канал "Дом" через карту Росії з Кримом

Позапланові перевірки проведуть з 13 по 27 серпня.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України позапланово перевірить державний канал "Дом" та приватний телеканал "Інтер".

Регулятор говорить, що "Дом" перевірять через показ в етері карти Росії з окупованими Кримом та Севастополем, а "Інтер" - через показ фільмів за участю акторів, внесених до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

В етеры "Інтера" показували п'ять фільмів, які не можна пускати в ефір на території України. Це стрічки: "Семнадцать мгновений весны", "Гостья из будущего", "Приключения Шерлока Холмса и доктора Ватсона: Собака Баскервилей", "Приключения Шерлока Холмса и доктора Ватсона: Двадцатый век начинается" и "Место встречи изменить нельзя". У кожному з них грають актори, які внесені в список "чорний список" та створюють загрозу національній безпеці України.

Читайте також: Посол України в Японії розповів, як виправляли карту України без Криму на сайті МОК за день до відкриття Олімпіади 2020

Нагадаємо, 2 лютого 2020 року Міністерство культури, молоді та спорту України представило телеканал "Дім", який веде мовлення на тимчасово окуповані території. За словами адміністрації каналу, "Дім" "не транслюватиме тези російської пропаганди, що не буде вести мовлення про "повстанців", "громадянську війну" і не називатиме російські танки "рожевими єдинорогами", які приїхали з любов'ю, from Russia with love".