UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регіональні центри екстреної меддопомоги отримали 283 нових «швидких» – МЗУ

Як повідомляло ZN.UA, середня зношеність автопарку швидких у регіонах сягає 50%.

© ДП "Медзакупівлі України"/Facebook
© ДП "Медзакупівлі України"/Facebook
© ДП "Медзакупівлі України"/Facebook
© ДП "Медзакупівлі України"/Facebook
© ДП "Медзакупівлі України"/Facebook
© ДП "Медзакупівлі України"/Facebook

Центри екстреної медичної допомоги у регіонах отримали 283 автомобілі швидкої допомоги, ще 19 машин перебувають в процесі передачі. Загалом станом на четвер, 27 травня, ДП «Медичні закупівлі України» прийняли від постачальників 302 автомобілі швидкої допомоги.

За даними держпідприємства, це:

Автомобіль швидкої медичної допомоги (АШМД) Типу B – це спеціалізований санітарний транспорт. Автомобіль швидкої медичної допомоги Типу С – це реанімобіль. Цей спецтранспорт може бути передньо- (2х4) та повнопривідним (4х4).

Загалом минулого року «Медзакупівлі» придбало 416 автомобілів швидкої медичної допомоги на загальну суму 728 млн гривень.

«Перед прийняттям автомобілів вони проходять ретельну перевірку та контроль з боку фахівців ДП МЗУ, а також з боку залучених незалежних експертів на відповідність технічному завданню. Недоліки, які виявляються під час прийому, в обов'язковому порядку виправляються постачальниками»,  - розповіли на підприємстві.

Після повторної перевірки надійності та якості поставлених автомобілів вони відправляються в регіони.

Читайте також: МОЗ проштовхує закупівлю машин швидкої допомоги під одного виробника – Сухорукова

Станом на кінець березня в середньому по Україні зношеність автопарку «швидких» становила близько 50%. У багатьох регіонах досі працюють старенькі УАЗи, які не відповідають нинішнім стандартам, але без яких багато пацієнтів узагалі залишилися б без медичної допомоги. Докладніше про те, як оновлюють транспорт для центрів екстреної медичної допомоги, читайте у статті Ольги Гамелуш-Мінчук «На «чесному слові» у ZN.UA.