UA / RU
Підтримати ZN.ua

Радіодиктант національної єдності: коли він буде у 2024 році

Дата Радіодиктанту змінилася.

Щороку в Україні проводять Радіодиктант національної єдності. Традиційно він відбувається у День української писемності та мови. «Суспільне Культура» розповіло, коли буде Радіодиктант в цьому році.

Коли можна написати Радіодиктант національної єдності

У 2024 році Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться 25 жовтня (п'ятниця) до Дня української писемності та мови, який відзначають 27 жовтня.

Читайте також: 74% учнів та учениць шкіл вважають рідною українську мову: це менше, ніж у минулі роки

«Команда Українського Радіо 2000 року започаткувала Всеукраїнський радіодиктант національної єдності задля єднання навколо мови. Щорічне проведення радіодиктанту перетворило його на найбільший україномовний флешмоб, який об'єднує українців і знавців української мови по всьому світові», – йдеться у повідомленні.

Радіодиктант транслюється по телебаченню, радіо та в діджиталі. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі закладів освіти, але щороку Радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій.

Слід зазначити, що поки невідомо, хто цього року напише текст для Радіодиктанту і хто читатиме його у прямому ефірі. Нагадаємо, що у 2023 році авторкою Радіодиктанту національної єдності стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Читцем диктанту був актор Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».