UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада схвалила кредит на півмільярда євро на закупівлю французьких гелікоптерів для МВС

Відомство Авакова вирішило закупити 55 французьких гелікоптерів за 550 млн євро. Кредитні гарантії дасть держава.

Верховна Рада ратифікувала Угоду між урядом України та урядом Французької Республіки про офіційну підтримку у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та захисту в Україні. Законопроект №0189 підтримали 227 народних депутатів.

Угодою передбачається надання Україні кредиту на суму, що не перевищує 475 млн євро, для закупівлі гелікоптерів в кількості до 55 одиниць і пов'язаних з ними товарів, робіт, послуг для створення єдиної системи авіаційної безпеки і захисту.

29 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав у Парижі угоду про закупівлю 55 французьких гелікоптерів моделей H225, H145, Н12 компанії Airbus Helicopters для Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України.

"Сьогодні ми підписали Угоду між французькою та українською стороною, загальна вартість якого близько 551 мільйонів євро. За умовами Угоди, французька сторона в два етапи поставить в Україну спочатку 37 гелікоптерів компанії Airbus, а потім ще 18 гелікоптерів. З них, 21 гелікоптер – моделі Н225 – гелікоптери, які мають вантажопідйомність понад 10 тонн", - повідомив Аваков.

Детальніше про проблеми українського гвинтокрилобудування читайте в матеріалі Дмитра Менделєєва "Блекаут українського авіапрому..." у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".