UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада має намір впровадити QR-кодування засобів зовнішньої реклами

За законопроект віддали голоси 334 народних депутата.

Верховна Рада України прийняла законопроєкт, спрямований на вдосконалення законодавчого регулювання в сфері зовнішньої реклами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ухвалення законопроєкту №5094 підтримали 334 народних депутата на пленарному засіданні у четвер, 3 червня.

Його метою є створення сприятливих правових умов для поліпшення благоустрою населених пунктів і їх підприємницького середовища шляхом комплексного законодавчого врегулювання питань, пов'язаних з розміщенням зовнішньої реклами.

Законопроєкт передбачає внесення змін до дев'яти законів.

Автори документа пропонують в законі "Про рекламу", зокрема, передбачити створення відкритої електронно-інформаційної бази даних зовнішньої реклами, впровадити кодування кожного рекламного засобу двомірним штрих-кодом (QR-код), що містить відомості про власника та конструкцію.

Також законопроєкт пропонує врегулювати порядок розміщення реклами на транспортних засобах, встановити єдиний порядок розміщення зовнішньої реклами, здійснення дозвільних процедур та видачі або відмови у видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

Читайте також: Рада планує запровадити спецрежим оподаткування резидентів “Дія City”

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла закон №4184 про так званому "податку на Google", який пропонує зрівняти правила оподаткування для міжнародних технологічних компаній з українськими. У другому читанні за документ проголосували 283 народних депутата.