UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада дозволила військовим брати відпустку: що передбачає новий закон

Військовослужбовців відпускатимуть із збереженням зарплати.

Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №8081 щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За повідомленням Железняка, документ підтримали 330 народних обранців.

«Закон передбачає можливість надання військовослужбовцям під час дії воєнного стану відпустки із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець», - зазначив Ярослав Железняк.

Читайте також: В Міноборони пояснили, чи варто військовим розраховувати на планову ротацію

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони України на запит ZN.UA прокоментували питання відпусток військовослужбовців, залучених до виконання бойових завдань з оборони країни.

За інформацією Міноборони, питання соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей врегульовані Законом України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”. Право військовослужбовців на відпустки, порядок надання військовослужбовцям відпусток та відкликання визначає з Стаття 10- 1 цього Закону.

Читайте також: Виплати та пільги: на яку підтримку від держави можуть розраховувати військовослужбовці

Згідно з законом в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Тепер же новий закон значно розширить можливість військовослужбовців піти у відпустку під час війни.