UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рабінович відхрестився від графіті з його зображенням на місці "Ікон Революції"

Інцидент розслідуватиме Печерське відділення столичної поліції.

© Sergey Naumovich / Facebook
© Sergey Naumovich / Facebook
© Sergey Naumovich / Facebook

Член парламентської фракції "Опозиційного блоку", лідер партії "За життя" Вадим Рабінович стверджує, що не має відношення до появи графіті з його зображенням на місці "Ікон Революції" на вулиці Грушевського в Києві.

"Мені не відомі джерела походження тієї дурної та підлої провокації, яку хтось намалював на вулиці Грушевського... Жодного відношення до цього ні я, ні партія "За життя" не маємо!", - сказано в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці Рабиновича в Facebook у середу, 4 жовтня.

Він не виключив, що до провокації причетні члени партії "Опозиційний блок".

"Не виключаю, що це в безсилій злобі зробив хтось із "Опозиційного блоку", який я критикував і критикую за зраду інтересів виборців... Тим більше, що такими провокаційними графіті вони бавилися у своєму "регіональному" минулому", - йдеться в повідомленні прес-служби політика.

У прес-службі Головного управління національної поліції у Києві в коментарі "Українській правді" повідомили, що заяву про правопорушення надійшла об 11:50 вівторка. Розслідування доручили Печерському районному відділенню поліції.

Як повідомлялося, 3 жовтня на місці скандально знищеного вуличного триптиха "Ікони Революції" на вулиці Грушевського з'явилися три портрета Вадима Рабиновича і написи з назвою його партії "За життя".

3 вересня власники меблевого магазину Emporium, розташованого на вулиці Грушевського в Києві, змили графіті, зроблені на стіні будівлі під час Революції Гідності, - портрети українських поетів Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка, стилізовані під учасників Євромайдану.

Керівник магазину Ігор Доценко запропонував всім бажаючим придбати копії знищених графіті на ринку.

У відповідь на дії і риторику Доценко група активістів провела акцію під магазином, розбила скло і списала вітрини гаслами.

Наказом Міністерства культури України №869 від 15 жовтня 2014 року місце бойових дій і масової загибелі громадян в районі вулиці Грушевського у Києві під час акцій протесту в лютому 2014 віднесено до об'єктів культурної спадщини, пошкодження або знищення яких тягне за собою залучення до кримінальної відповідальності за ст. 298 КК України. Вона передбачає відповідальність у вигляді штрафу в розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п'яти років.