UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін використав "вагнерівців" у важкий для регулярної армії час – ISW

Про що свідчать останні зміни у вищому керівництві російської армії?

Путін використав "вагнерівців" у важкий для регулярної армії час, але ніколи не збирався робити кроки назустріч Євгенію Прігожину у його бажанні отримати додатковий вплив, пише Інститут дослідження війни (ISW).

Читайте також: Пригожин зареєстрував «ПВК  Вагнер» з метою максималізувати комерційну вигоду — розвідка союзників

Після низки невдач російських регулярних військ у перші пів року війни Путін почав прислухатися до порад Прігожина і навіть звільнив командувача Центрального військового округу в Україні генерала Олександра Лапіна. Але навіть попри те, що Прігожин отримав певний вплив на президента РФ, той ніколи не збирався задовольняти політичні та бізнесові амбіції керівника найманців.

Читайте також: Я не до кінця розумію, чи Путін дійсно живий — президент України

"Прігожин досі вимагає від Кремля офіційного визнання групи "Вагнера" в РФ, хоча російське кримінальне законодавство забороняє діяльність паралельних військових формувань.

Читайте також: Прігожин все сміливіше критикує чиновників Путіна – ISW

Путін міг би відповісти на численні прохання та вимоги Прігожина протягом багатьох місяців і легалізувати операції "вагнерівців" в країні, але він, ймовірно, не вважав за потрібне послабити російське Міноборони та надати Прігожину додаткові повноваження", — зазначають в ISW.