UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін бреше, нібито роботу "зелених коридорів" блокує Україна

Він знову назвав київську владу неонацистами. 

Президент країни-агресора Росії Владімір Путін після того, як його окупаційні війська зірвали домовленість про припинення вогню для створення "зелених коридорів", вирішив звинуватити в усьому Україну. Його виступ транслює телеканал "Росія 24"

"Зателефонували з влади, з Києва, вийшли на наших військових. Надайте коридори для виходу громадян. Звичайно, наші одразу ж відреагували, одразу ж. Призупинили навіть бойові дії, дивилися, що відбувається. Не випускають нікого. Ви розумієте, що роблять? Нікого не випускають, прикриваються, як живим щитом. Хто це? Звичайно неонацисти", - сказав президент країни-агресора. 

Читайте також: «Врятуйте нас!»: мешканці Бучі та Ірпеня просять відкрити зелені коридори

Утворення гуманітарних коридорів для евакуації людей та підвозу у заблоковані міста продуктів, ліків та інших товарів погодили під час другого раунду україно-російських переговорів. Зокрема, на Київщині такі коридори мали з’явитись у напрямку Бучі, Ірпеня, Бородянки, Василькова, Вишгорода ат Іванкова.

Напередодні Україна звернулася до Міжнародного комітету Червоного Хреста по допомогу в терміновій організації таких коридорів. Та Росія вчергове порушила власні зобов’язання і почала блокувати відкриття "зелених коридорів". Російські солдати не пропускають у заблоковані міста гуманітарну допомогу.