UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ встановили блокпост на південній околиці Новолуганcького

Установка блокпоста прискорить процедуру пропуску громадян для відвідування своїх родичів

Бійці Збройних сил України встановили блокпост на південній околиці селища Новолуганське Бахмутського району Донецької області.

"Беручи до уваги звернення жителів селища Новолуганське, внутрішньо переміщених осіб, підприємств і приватних підприємців, сьогодні, 23 грудня, ЗСУ встановили блокпост на південній околиці селища. Це дозволить безперешкодно забезпечувати майже 4 тисячі жителів селища продуктами харчування та необхідними товарами повсякденного вжитку, відновити медичне забезпечення, упорядкувати процедуру провезення підприємствами необхідних товарів і пально-мастильних матеріалів", – сказано в повідомленні прес-центру штабу АТО, опублікованому ввечері в п'ятницю, 23 грудня.

Наявність блокпоста має прискорити процедуру пропуску громадян для відвідування своїх родичів.

Читайте також: Генштаб повідомив про втрати серед українських військових на Світлодарській дузі

Повідомлялося, що 18 грудня бійці ЗСУ відбили атаку російських окупантів на Світлодарьскій дузі. Втрати сил АТО склали п'ять чоловік убитими і пораненими шість чоловік. За даними розвідки противник втратив 20 чоловік вбитими і 30 пораненими. Двогодинного бою передував артилерійський обстріл українських позицій.

Станом на 23 грудня, на Світлодарській дузі загинули вісім українських бійців, один потрапив у полон. Командування не володіє інформацією, чи живий полонений військовослужбовець.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко назвав втрати українських військових на Світлодарській дузі "найважчими за останні п'ять місяців".