UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проїзд без жетонів — як працюватиме метро в Києві з 25 травня

Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро мають використовувати Картку киянина.

Як відомо, з 25 травня у Києві планують відновити роботу метро. Та для пасажирів правила користування метрополітеном після виходу з карантину будуть дещо змінені. Про це повідомляє пресслужба установи.

Зазначається, що після відновлення роботи підземного транспорту пасажири будуть користуватися виключно електронними квитками. Сплачувати проїзд потрібно буде на турнікетах. Зробити це можна з допомогою:

- KyivSmartCard;
- Карткою метро (до 31.03.2021);
- Безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах;
- Мобільними додатками Google Pay та Apple Pay;
- Мобільним додатком KyivSmardСard;
- Разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним).

Жетони зеленого кольору, які кияни та гості столиці придбали ще до впровадження карантинних обмежень, можна буде використати впродовж місяця з початку відновлення роботи метрополітену.

"Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро мають використовувати Картку киянина. Загально державні пільгові категорії пред'являють оригінал відповідного посвідчення", - повідомляють в пресслужбі.

Читайте також: Новий спалах COVID-19 у Китаї: 108 млн людей відправили на карантин

Нагадаємо, головний санлікар України Віктор Ляшко ініціював публічне обговорення тимчасових рекомендацій під час другого і третього етапів виходу з карантину. Міністерство охорони здоров'я вже опублікувало відповідний документ. Зауваження приймаються до вечора 19 травня.

Зокрема, сформовані тимчасові рекомендації для:

- проведення ЗНО, єдиного вступного іспиту і єдиного фахового вступного іспиту;

- роботи закладів дошкільної освіти;

- готелів;

- перевезення пасажирів автомобільним транспортом;

- деяких закладів фізкультури та спорту.

Перший етап послаблень карантинних обмежень розпочався 11 травня. Українцям дозволили відвідувати ринки, перукарні, салони краси, відкрили парки та дитячі майданчики. Загалом уряд розробив п'ятиетапний план виходу України з карантину.