UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пропуск через лінію зіткнення призупиняють через коронавірус — штаб ООС

Обмеження не будуть стосуватися моніторингових місій ОБСЄ, ООН, МКЧХ.

Через розповсюдження коронавірусної інфекції пропуск через лінію зіткнення в Донбас тимчасового призупинять. Про це повідомляють у пресслужбі штабу ООС.

"З метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну уряду України територію коронавірусної інфекції з 00:00 22 березня 2020 року припиняється пропуск через лінію розмежування осіб та транспортних засобів", - йдеться у повідомленні.

Як виняток, дозвіл на перетин можуть видавати "за наявності критично важливих життєвих обставин та відповідних підтверджувальних документів".

Нагадаємо, в Україні на даний момент офіційно зафіксовано 41 випадок зараження коронавірусом COVID-19. За останні 24 години коронавирусную інфекцію підтвердили у 10 чоловік у Чернівецькій області, два в Івано-Франківській, по одному в Київській, Львівській, Тернопільській та Харківській областях. Перший чоловік, який захворів Covid-19, вже одужав.

Все про новий небезпечний коронавірус, появу досі невідомих інфекцій і про те, як від них захиститися, читайте в інтерв'ю Лідії Суржик з відомим мікробіологом і вірусологом, академіком НАН України і НАМН України Володимиром Широбоковим, спеціально для ZN.UA.