UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пропонував закрити справу за 6 тисяч доларів: Харківського поліцейського судитимуть за хабарництво

За даними ГБР, слідчий обіцяв закрити справу за 6 тисяч доларів.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника харківської поліції за вимагання та отримання 6 тисяч доларів хабара, повідомили в Державному бюро розслідувань в п'ятницю, 26 червня.

За даними ДБР, слідчий Київського відділення поліції Харкова вимагав гроші у підозрюваного в шахрайстві. За хабар поліцейський обіцяв закрити справу і не притягувати підозрюваного до кримінальної відповідальності.

Якщо провину ексслідчого доведуть у суді, йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацеій майна і трирічним забороною займати ряд посад і займатися деякими видами діяльності.

Поліцейського затримали слідчі теруправління ДБР з центром в Полтаві за оперативної підтримки СБУ та Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Читайте також: Двох СБУшників судитимуть за отримання 840 тисяч гривень хабара

Як повідомлялося, 30 квітня ДБР оголосили підозру у спробі приховати вбивство начальнику відділу кримінальної поліції Холодногірської району Харкова та його підлеглому - старшому оперуповноваженому. На час слідства обох відсторонили від посад.

Слідство встановило, що поліцейські намагалися приховати вбивство дівчини, вчинене 29 червня 2019 року. Правоохоронці дізналися про злочин практично відразу після його вчинення. Однак не склали рапорти і не внесли інформацію до Єдиного реєстр досудових розслідувань. Через це тіло жертви знайшли лише на 10-й день після вбивства.

Крім того, один з оперативників зустрічався з батьком підозрюваного і розповів йому про причетність його сина до вбивства.

За даними слідства, поліцейські діяли "з метою наживи", і підозрюваний обіцяв їм хабар.

Якщо вину підозрюваних буде доведено в суді, їм загрожує не більше трьох років позбавлення волі. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на термін до трьох місяців, або до трьох років позбавлення або обмеження волі.